Product Design

En workshop som kan förändra allt

En fråga vi ofta får är HUR man ska gå tillväga för att identifiera och agera på de möjligheter som Internet of Everything ger. Svaret finns oftast närmare än vad man tror.

Details

11 Januari, 2018

Kategori

SenseView

”Every problem is a gift, without problems we would not grow”

Anthony Robbins

Lätt att ta första steget

Så ni har bestämt er för att undersöka möjligheterna med Internet of Things? Men var börjar man? Vi har märkt att många företag inser att det är dags att göra något, men att man inte kommer igång, ofta på grund av brist på specifik kompetens och tid. Vad vi inte rekommenderar är att man vänder sig till ett stort konsultbolag eller teknikbolag inom IoT och ber dem komma med förslag på utvecklingsprojekt. Vi tror nämligen svaren finns närmare än så. I de allra flesta fall har personalen väldigt bra koll på vilka problem, behov och förbättringsområden som finns både internt och ut mot kund.

Vi är övertygade om att varje bolag är expert på sin egen affär och det handlar snarare om att locka fram saker att jobba med, än att komma med standardlösningar och utifrånperspektiv.

Genom att jobba med utvalda personer från olika delar av företaget kan vi, under en specialbyggd Internet of Everything-workshop, på en halvdag identifiera, skapa och prioritera ett antal potentiella projekt som både kan ge helt nya insikter och bli riktigt lönsamma väldigt snabbt. Anledningarna till att vi rekommenderar detta som ett första steg mot att hoppa på IoT-tåget är flera.

Er potential + våra insikter

Vi tror på varje individs inneboende potential att vara kreativ och vilja utvecklas. Era medarbetare har ofta svar och ser problem och möjligheter som inte alltid är lätta att lyfta upp i den dagliga verksamheten. Vi har märkt att det finns en enorm styrka att någon oberoende och utomstående håller i en workshop där alla idéer är välkomna. Människor tenderar att vara mer ärliga och får mer kreativa idéer om det finns en struktur och tanke bakom faciliteringsprocessen. Det är också lättare att låta alla komma till tals. Oftast har de tystaste i rummet många av idéerna som pratmakarna inte ser. Genom att vi jobbar inom flera branscher hittar vi ofta synergier och ser samband som är svåra att se när man jobbar inom en enskild bransch.

Som oberoende partner kan vi koppla ihop idéer, lyfta fram best-practices och inspirera med exempel på hur andra kunder hittat kreativa lösningar.

I bäst fall, blir resultatet av en halvdagsworkshop att ni inser att ni ligger i framkant och redan jobbar optimalt. Det är en riktig boost för Era medarbetare att inse att ni redan surfar på digitaliserings- och IoT-vågen som slår över samhället. Och i värsta fall hittar vi ett antal områden och konkreta projekt som skulle kunna optimera, effektivisera och förbättra både interna arbetssätt och kunderbjudande.

Vår ambition är att den begränsade investeringen ni gör i en workshop, ska ge mellan 10x och 100x tillbaka i form av ökade intäkter, sparade resurser internt och nöjdare kunder. Vi brinner för möjligheterna med IoT och digitalisering så tveka inte att höra av Er för ett första samtal.

Se tidigare inlägg för kategorin Senseview

God Jul 2023

God Jul, från oss alla på All Binary till er alla! Tack för ett fantastiskt 2023, nu samlar vi krafter och ser fram emot ett ännu bättre 2024

SenseView

Spännande nya användningsområden för Senseview i den uppkopplade staden

Product DesignSenseview användningsområdenMed SenseView som motor springer flera av våra kunder...

SenseView + ArcGIS (ESRI) integration

All Binary gör integration mellan SenseView och ArcGIS för att enklare möjliggöra sensordata rakt in i de kommunala systemen.

AR • AllBinary • Solution Provider • Systemintegration • All Binary

Augumented Reality i SenseView

Product DesignWOW-Demo i SENSEVIEWVi tycker det är viktigt att leva som vi lär. Därför fortsätter...

Alphalab – vårt koncept för att accelerera tidig produktutveckling

Är ni ett produktbolag (digitalt eller kombo fysisk produkt/digital koppling) som vill vidareutveckla eller nyutveckla en produktidé?

Sensorer på livboj • AllBinary • Solution Provider • Systemintegration • All Binary

Besök i Höganäs

Besök i Höganäs – den smarta kommunen

Lansering av SenseView Services

All Binary renodlar vårt erbjudande och centrerar det kring vår experimentplattform SenseView.

IOT inom svenskt jordbruk – en studie

Johan har undersökt innovationspotentialen, hur IOT kan göra jordbruket mer hållbart. Det här var en del av All Binary.

Nu lanserar vi SenseView

SenseView finns till för att gapet mellan potentialen och nuläget ska kunna minska, gällande genomföra förbättringsprojekt med (IoT).

Propeller Prize 2019 – resultat och lärdomar

I förra veckan gick innovationstävlingen Stena Line Propeller Prize av stapeln i samband med Innovation Day i Karlskrona