Product Design

WOW-Demo i SENSEVIEW

Vi tycker det är viktigt att leva som vi lär. Därför fortsätter vi experimentera och testa nya teknologier för att inspirera våra kunder att göra detsamma.

Ett av de experiment som vi byggde för något år sedan och som hittills kanske inte fått den uppmärksamhet det förtjänar är en Augmented Reality-app (till iOS) som gör det möjligt att köra ganska coola live-demos av IOT-projekt som körs i Senseview.

Wow-Demo med Augmented Reality i SenseView

Ett av huvudproblemen som vi 2018 identifierade bland de svenska sensornätsägarna som börjat med IOT var att få med fler på IOT-tåget. Internt hos energibolagen eller fastighetsbolagen (som är våra två huvuddsakliga kundgrupper) tyckte många anställda att det var tekniskt komplicerat eller ett för litet affärsområde att bry sig om när kassakorna elnät och fibernät genererade merparten av intäkterna. På fastighetssidan kom såklart intäkterna från hyror som ju betalades oavsett smarta sensorlösningar. Att satsa på ett sensornät och uppkopplade sensorer som “bara kostade pengar” var i många fall något som några få eldsjälar fick stånga sig blodiga för att driva vidare. Faktum är att läget fortfarande ser ut såhär på många ställen. Det tycker vi är tråkigt för vi har, precis som de där få eldsjälarna, insett värdet man kan få ut genom att nyttja kraften i uppkopplade sensorer och den data de automatiskt kan generera. Senseview som plattform var ett steg i att bygga något visuellt tilltalande och användarvänligt för att öppna upp IOT för fler individer än bara nätverkstekniker och excelnördar.

Ett kanske ännu större problem, om man vill skapa lönsamhet inom IOT, är att få med kunderna på tåget. Utan externa kunder som nyttjar sensornätet och därmed på sikt skapar ett nytt lönsamt affärsområde, eller hyresgäster som får en bättre boendemiljö och därmed bor kvar längre eller är beredda att betala högre hyror, blir värdet av IOT begränsat till de interna effektiviseringar man kan göra. Dessa interna projekt ska ju såklart inte underskattas. Mycket pengar, miljö, tid och andra resurser kan sparas genom att automatisera tidigare manuella processer, få bättre koll på nuläget och undvika olyckor eller andra incidenter genom larm och notiser från Senseviews regelmotor.

Men tillbaka till grundproblemet. Att få med fler på tåget. Som ett extra verktyg för alla Senseviewanvändare byggde vi alltså en app med augmented reality (AR) för att i realtid kunna scanna en QR-kod i appen och få upp livedata direkt i en flagga i den förstärkta verkligheten. Självklart går sensordatan precis samma väg som vanligt. Via sensornätet, in i nätverksservern och in i Senseview som sedan pushar vidare datan till AR-appen. Men det ser ut som “magic” och ger en bra WOW-faktor vid livedemos.

Här en film som demonstrerar hur det fungerar. Hör av dig om du inte testat ännu och vill ha några QR-koder och hjälp att sätta upp en demo som du kan visa dina kunder eller kollegor!

Själva appen hittar du i appstore som
AR-IOE utvecklad av All Binary
(fungerar bara till iOS, iPhone eller iPads).

Se tidigare inlägg för kategorin Senseview

God Jul 2023

God Jul, från oss alla på All Binary till er alla! Tack för ett fantastiskt 2023, nu samlar vi krafter och ser fram emot ett ännu bättre 2024

SenseView

Spännande nya användningsområden för Senseview i den uppkopplade staden

Product DesignSenseview användningsområdenMed SenseView som motor springer flera av våra kunder...

SenseView + ArcGIS (ESRI) integration

All Binary gör integration mellan SenseView och ArcGIS för att enklare möjliggöra sensordata rakt in i de kommunala systemen.

Alphalab – vårt koncept för att accelerera tidig produktutveckling

Är ni ett produktbolag (digitalt eller kombo fysisk produkt/digital koppling) som vill vidareutveckla eller nyutveckla en produktidé?

Sensorer på livboj • AllBinary • Solution Provider • Systemintegration • All Binary

Besök i Höganäs

Besök i Höganäs – den smarta kommunen

Lansering av SenseView Services

All Binary renodlar vårt erbjudande och centrerar det kring vår experimentplattform SenseView.

IOT inom svenskt jordbruk – en studie

Johan har undersökt innovationspotentialen, hur IOT kan göra jordbruket mer hållbart. Det här var en del av All Binary.

Nu lanserar vi SenseView

SenseView finns till för att gapet mellan potentialen och nuläget ska kunna minska, gällande genomföra förbättringsprojekt med (IoT).

Propeller Prize 2019 – resultat och lärdomar

I förra veckan gick innovationstävlingen Stena Line Propeller Prize av stapeln i samband med Innovation Day i Karlskrona

Insikter från The Things Conference 2019

All Binary är nyss hemkomna från The Things Conference i Amsterdam, en mässa som anordnas av The Things Network och deras samarbetspartners.