Alpha Lab

Från idé till produkt genom snabba prototyper och startupmetodik

En idé gör ingen nytta i byrålådan. Med Alpha Lab är vårt syfte är att få fler idéer testade på marknaden. Slutresultatet, när idén gått igenom vår process är ibland nya insikter och en idé i papperskorgen. Men ofta slutar processen i en helt ny produkt som kan ge upphov till ett nytt affärsområde eller bolag. Vi brukar säga att en idé i papperskorgen är mer värd än en idé i byrålådan. Skillnaden ligger i de lärdomar och insikter som processen att provtrycka idén gett. Men självklart är vårt mål att idén ska överleva och växa. Vi jobbar med entreprenörer, intraprenörer och företag som vill hitta en lönsam affär ur en eller flera idéer.

Hur vi jobbar Kontakta oss
  • h
  • h
  • h
  • h

Livet är för kort för att bygga något som ingen vill ha

Vi tror på kraften i att parallellt utveckla de första prototyperna och inleda de första kunddialogerna. Under våra år inom startupvärlden har vi sett alldeles för många exempel på entreprenörer och bolag som gömt sig i ett rum för att utveckla den perfekta produkten. För att i steg två gå ut och försöka sälja och marknadsföra en produkt som faktiskt ingen vill betala för. Idag vet vi hur man lättast undviker det som historiskt varit det absolut vanligast misstaget hos idébärare. Och vi brinner för att fler idéer ska överleva sin första kontakt med kund!

Vinnare förstår både vad kunderna vill ha OCH varför de vill ha det

Vår övertygelse är att vår unika process inte bara sparar dig tid utan också pengar då fokus kan läggas enbart på värdeskapande aktiviteter. Vårt värde baseras på många års tekniskt experimenterande och djup insikt i lean startupmetodik där vi hjälper dig blanda in kunden i produktutvecklingen tidigt.